Husk! Gratis levering på Sjælland.
Ring for bestillinger til Fyn og Jylland.

Din indkøbskurv er tom.

Der er ingen varer til sammenligning

Træbriketter

Der er mange grunde til at vælge at fyre med træbriketter. Ved at vælge træbriketter sparer man både plads og penge. Og oven i købet giver vores billige træbriketter også miljøet en hjælpende hånd sammenlignet med traditionel fyring.

Hos JHT TræTransport får du træbriketter af høj kvalitet. Den svenske standard sikrer dig en lav fugtighed og et meget lille indhold af smuld. Det giver din fyring en lang brændetid. Vores billige træbriketter giver en prisbesparelse på optil 25% end almindelig brænde!

Tilmed får du leveret alle vores produkter gratis i hele Sjælland!

 

Bøg

Bøgetræ er en af Nordeuropas tætteste løvtræssorter og giver derfor noget af det mest effektive brænde.

Bøgetræ har en tynd gråbrunlig bark, som giver det et tyndt og majestætisk udseende.

Brænde fremstillet af bøgetræ er meget velegnet til brug i pejse, brændeovne og brændefyr, da bøg er en såkaldt tung træsort. Det, at der er tale om en tung træsort betyder, at brænde fremstillet af bøg, brænder i lang tid og brændværdien i bøgebrænde er meget høj. Brænde af bøgetræ har en vægtfylde på ca. 590 kg per m3, hvilket gør bøgebrænde til noget af det tungeste og bedste brænde man kan få. Bøgebrænde er den absolutte sværvægter inden for brænde. Bøgebrænde både afgiver store mængder varme og brænder rigtig længe. Bøg kan være lidt svær at tænde op med, men når brændet først er antændt, brænder det med en høj flamme og afgiver meget varme. Bøgetræ findes både i Danmark og i de fleste Nord- og Østeuropæiske lande. Bøgebrænde skal have en fugtighedsprocent på max 22 % før brug, hvor det vil antænde fint og brænde uden at sode. Skulle der komme en byge, inden du får det indendørs, tørrer brændet hurtigt igen. I våde perioder med meget nedbør skal træ, der ikke ligger tørt, tørre 1-2 dage indendørs før brug. Træet blomstrer først fra 40-50 års alderen, og selv da ikke hvert år. Hanlige og hunlige blomster sidder i adskilte rakler, men de er ikke særligt synlige. Frugterne er trekantede nødder, som sidder i piggede skåle med tre klapper. Frøene modner godt og spirer villigt.

Ask

Ask findes i lyse blandingsskove i hele Vesteuropa (inklusive Danmark), hvor der er rigelig nedbør eller højt og næringsrigt grundvand. Den trives både i lys og i nogen skygge og klarer sig på al slags jord, dog bedst på næringsrig, ret fugtig og kalkrigmuldjord. Ask tåler ikke stillestående vand i jorden. Derimod tåler træet blæst og salt.

Ask er et stort, løvfældende træ med en høj og åben vækstform. Kronen er først slank og kegleformet, men den bliver senere mere flad og kuplet (især hos de hunlige træer). Stammen er ret og gennemgående til toppen. Hovedgrenene er først opstigende, så mere udspærrede og til sidst overhængende. Barken er først glat og grågrøn. Senere bliver den lysegrå med smalle furer, og til sidst er den grå og egeagtigt furet. Knopperne er modsatte, kegleformede og koksgrå.Bladene er uligefinnede med elliptiske småblade, der har tandet rand. Begge sider er lysegrønne. Træet blomstrer kort før løvspring i maj. Hunblomster og hanblomster er i reglen samlet på hver sine træer. Kun sjældent finder man tvekønnede træer. Blomsterne sidder før løvspring som store, rødlige bundter ved spidsen af de gamle skud. Huntræerne bærer bundter af vingede nødder. Frøene spirer villigt på egnet bund, men først efter 2-3 år.

Asketræer har de seneste år været plaget af en plantesygdom, der indtil videre er kendt som askesyge eller asketoptørre.

Asketræ fra Jht Trætransport er af absolut højeste kvalitet. Ask er en af de tunge træsorter med lang brændetid. Det er en af Nordeuropas tætteste løvtræssorter og giver derfor også en meget effektiv brænde. Asketræ er efterhånden

en ligeså anvendt brændekilde som bøg. Træet har den fine egenskab, at den kombinerer nogle af bøgetræets og birketræets gode egenskaber. En forholdsvis tynd bark på dette træ, tæt massefylde og et elegant smukt udseende som vi alle kender. Asketræ har en rumtæthed på 570 kg per m3 tørstof og er mellemsvært at kløve. Brændværdien på aksetræ er i omegnen af 4500 Kcal per kg.. Askebrændet skal have en fugtighedsprocent på max 22 % før brug, hvor det vil antænde fint og brænde uden at sode. Skulle der komme en byge, inden du får det indendørs, tørrer brændet hurtigt igen. I våde perioder med meget nedbør skal træ, der ikke ligger tørt, tørre 1-2 dage indendørs før brug.

 

Egetræ

Brænde fremstillet af egetræ er sammen med bøgebrænde og askebrænde, noget af det bedste brænde man kan få. Brænde eg er en såkaldt tung træsort, hvilket gør træsorten yderst velegnet som brænde. Egetræ er meget langsomt voksende, hvilket er den primære årsag til, at egetræ udvikler sig til en tung træsort. Når træer er langsomt voksende er der kort mellem åreringene og det giver en kompagt kerne,som brænder langsomt med stor varme.

Ege brænde er meget populær som brænde, dels på grund af de gode egenskaber ved afbrænding, men også på grund af det rustikke udseende ege brænde har. Vores brænde eg er skæret i længder på 25-30 cm. Eg træ skal have en fugtighedsprocent på max 22 % før brug, hvor det vil antænde fint og brænde. Skulle der komme en byge, inden du får det indendørs, tørrer brændet hurtigt igen. I våde perioder med meget nedbør skal træ, der ikke ligger tørt, tørre 1-2 dage indendørs før brug.

 

Blandet løvtræ

Blandet løvtræ kan bestå af flere forskellige brændesorter og de mest almindelige træsorter, der bruges til blandet løvbrænde er ask, eg, avnbøg, bøg, rødel og birk, en det kan også være andre løvtræs

Sorter i brændet:

Vores blandet løvtræ er vinterskovet og har defor en tørretid på mindst sommeren over, således brændet kan bruges i perioden 2013/14

Dog hvis brændet opbevares udendørs anbefaler vi, at brændet tages indenfor 1-2 dage inden, det skal afbrændes. Blandet løv indeholder som beskrevet forskellige træsorter og vil ved levering indeholde træ, som har forskellig fugt procent, da de fleste træsorter tørre forskelligt. Mange betegner blandet løv som billigt brænde og ofte er blandet løv mest velegnet til at fyre lidt for hyggens skyld, da blandet løv ofte er lettere brændesorter. Ved køb af billigt uspecificeret brænde kan du aldrig vide præcist, hvor meget brændværdi der er for pengene. Husk altid: Brænd kun rent træ – undgå affald og brædder med lak, maling mv. Hvis dit brændsel lugter unaturligt brændt når det brændes, bør du bortskaffe det på anden vis.

Blandet løvtræ skal have en fugtighedsprocent på max 22 % før brug, hvor det vil antænde fint og brænde. Skulle der komme en byge, inden du får det indendørs, tørrer brændet hurtigt igen. I våde perioder med meget nedbør skal træ, der ikke ligger tørt, tørre 1-2 dage indendørs før brug.